2close #11: Riki Mijling en Guido Nieuwendijk


 

31 Augustus tot en met 20 Oktober 2012

Het Klooster, Sint Agnietenstraat 26 in Tiel.

do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur en za 12.00-17.00 uur

www.tiel.nl en www.gbk.nl

www.hetkloostertiel.nl

2close #11: laatste duo-expositie van beeldend kunstenaars Riki Mijling en Guido Nieuwendijk

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van 30 augustus tot en met20 oktober de 11de en laatste editie van 2close, een expositieserie in Het Klooster. Voor iederetentoonstelling worden twee professionele beeldende kunstenaars uitgedaagd om samen eententoonstelling in te richten. In deze laatste editie is het de beurt aan Riki Mijling en GuidoNieuwendijk. Ter afsluiting van 2close wordt op 20 oktober 11 x 2close gepresenteerd, eenboek waarin alle elf edities zijn gebundeld.

Doordat de geëxposeerde werken in Het Klooster dicht naast elkaar hangen, gaan ze onderlingrelaties aan. Inhoudelijke overeenkomsten bepaalden de keuze voor de kunstenaars.Mijling en Nieuwendijk maken beiden abstracte werken die zich kenmerken door een onpersoonlijke,geometrische vormentaal. Maar abstracte kunst is meer dan alleen onpersoonlijke of betekenislozekleur en vorm. In 2close #11 is te zien waarom dat zo is.

 

Riki Mijling

 

De sculpturen van Mijling (°1954) ontstaan vanuit een systematisch,maar tevens via een door de intuïtie gestuurd proces. Die aanpak resulteert in reeksensculpturen waarbij de ene vorm de andere oproept.

 

Guido Nieuwendijk

 

De schilderijen en muurschilderingen van Nieuwendijk (°1967) worden bevolkt door felgekleurde,geometrische vormen. Die vormen ontleent hij uit onze beeldcultuur, maar zijn ontdaan van elkherkenbaar detail, context of betekenis. Dat wat overblijft, is pure vorm en kleur; abstractie.

foto’s galerie Gijs Heuff

 


Website door Wielands