Know How #1

 

Marion van Delst

 

Van 11 januari 2013 tot en met 9 februari 2013 in Het Klooster Tiel.

 

 

Het nieuwe jaar begint met een nieuwe expositieserie in het Klooster in Tiel. De nieuwe serie is getiteld Know how en is een tentoonstellingsconcept van beeldend kunstenaar Coen Vernooij. De exposerende kunstenaar wordt gevraagd allerlei materiele en niet materiele zaken, die essentieel voor het werk zijn, mee te nemen en in de eerste ruimte van het Klooster te tonen. De bezoeker kan zo met deze voorkennis in de tweede ruimte de eigenlijke tentoonstelling bekijken.  De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van 11 januari tot en met 9 februari de 1de editie van Know how, verzorgd door beeldend kunstenaar Marion van Delst.

Marion van Delst is in 2011 afgestudeerd aan Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, afdeling Fine Art te Arnhem. Van Delst is geboren en opgegroeid in het Brabantse Boekel. Deze plaats is van belang voor de inhoud van haar werk want vooral de verhalen van Boekelse paters die uit Congo terugkwamen maakten haar nieuwsgierig naar het oerwoud. De verdieping in dit ecosysteem heeft geleid tot een bredere belangstelling voor de fysieke leefomgeving en de natuur. Dit is terug te vinden in haar werk. Naast beeldend kunstenaar is zij milieukundige.

“Ik zie een verschil tussen datgene wat we als individu willen en wat we collectief bereiken. Wat is daarvan de oorzaak? In de tentoonstelling Know how uit zich dat onder andere in de verbeelding van het belang van het behoud van de berggorilla. Dit bijzonder intelligente dier is een essentiële schakel in het ecosysteem van het oerwoud, één van de belangrijkste ecosystemen op aarde.”

Tekeningen, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt door de bovenbouw van de Montessorieschool in Tiel, worden in het kunstwerk over de gorilla’s opgenomen.

Hieronder ziet de opname die tijdens de opening gemaakt is:

 Bekijk ook de website van Marion van Delst

 

Het Klooster
Sint Agnietenstraat 26, Tiel
tel: 0344 61 53 52

www.hetkloostertiel.nl
www.gbk.nl

Openingstijden:  do 14.00-20.00 uur, vr. 14.00-17.30 uur, za 12.00-17.00 uur

Website door Wielands