Know How #7

 

Gerard Koek


Vanaf 21 september tot en met 19 oktober in Het Klooster Tiel

 

Opening: Vrijdag 20 september om 20.00 uur in het Klooster

 

 

 

Know how: Gerard Koek

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van

21 september tot en met 19 oktober editie 7 van Knowhow, verzorgd door beeldend kunstenaar Gerard Koek. Knowhow is een tentoonstellingsconcept van beeldend kunstenaar Coen Vernooij. De exposerende kunstenaar toont in de eerste ruimte van het Klooster allerlei materiële en niet materiële zaken, die essentieel zijn voor het werk. De bezoeker kan met deze voorkennis in de tweede ruimte de eigenlijke tentoonstelling bekijken.

Gerard Koek behandelt de laatste jaren in zijn werk steeds meer de dubbelzinnige relatie die beeld en taal onderling onderhouden in het spel tussen oproepen en benoemen. Dit neemt talloze gedaanten aan: van collage naar houtreliëf en van installatie tot monumentaal lichtwerk.

Know How toont nu een speciaal voor deze gekoppelde ruimte samengestelde installatie getiteld NOW, waarin taal en beeld wederzijds hun positie definiëren.

De tentoonstelling van Gerard Koek is tevens de laatste tentoonstelling georganiseerd door curator Coen Vernooij. De afgelopen 3 ½ jaarheeft Coen in het kader van de tentoonstellingsconcepten  2close en Knowhow, bijzondere combinaties van het werk van steeds twee kunstenaars getoond [2close] en kunstenaars uitgedaagd hun drijfveren en inspiratiebronnen te tonen [Knowhow].


het Klooster, Sint Agnietenstraat 26 in Tiel

do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur, za 12.00-17.00 uur

www.hetkloostertiel.nlwww.tiel.nl www.gbk.nl

 

Website door Wielands