Know How #6

 

Bas Fontein


Vanaf 9 augustus tot en met 14 september in Het Klooster Tiel

 

Opening: Donderdag 8 augustus juni om 20.00 uur in het Klooster

 

 

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van 9 augustus tot en met 14 september de 6de editie van Know how, verzorgd door beeldend kunstenaar Bas Fontein. Know how is een tentoonstellingsconcept van beeldend kunstenaar Coen Vernooij. De exposerende kunstenaar toont in de eerste ruimte van het Klooster allerlei materiële en niet materiële zaken, die essentieel zijn voor het werk. De bezoeker kan met deze voorkennis in de tweede ruimte de eigenlijke tentoonstelling bekijken.


Conceptueel kunstenaar Bas Fontein (1978) neemt en verzamelt foto’s, publiceert boeken, schrijft korte verhalen en maakt tentoonstellingen en performances. Hij ziet zichzelf als onderzoeker, archivaris en vertegenwoordiger van zijn thematiek ‘het afval van de waarneming’. Zowel autonoom als in opdracht opent hij diverse archieven en legt verbindingen waardoor ongezien en vergeten materiaal opnieuw tot leven komt. Fontein studeerde beeldende kunst aan de HKU en rondde in 2006 de schrijfopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie af.

Het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, Tiel, tel: 0344 615352, www.hetkloostertiel.nl

Openingstijden: do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur, za 12.00-17.00 uur

 

Know how is het tentoonstellingsconcept van kunstenaar Coen Vernooij. Een combinatie van “voorkennis” en het echte werk van de kunstenaar.

 

Website door Wielands