Mens in Beeld


Nog tot 7 december in Het Klooster Tiel

De Kunstneefjes, In de sloot, 2007

 

 

In tentoonstellingsruimte Het Klooster is tot en met 7 december de tentoonstelling Mens in beeld te zien. Het is een tentoonstelling waarin de mens centraal staat. Dat wordt getoond in de vorm van portretten, koppen, levensgrote mensfiguren en details van het menselijk lichaam, zowel in- als uitwendig.

 

Marli Turion, Blauw Paradijs, 2010; acryl- en olieverf op doek; 150 x 100 cm

Deelnemende kunstenaars zijn Fleur van den Berg (Leiden) met glastekeningen, Malou Busser (Njmegen) met schilderijen waarin de mens nog slechts een nietig wezentje is, Anouk Griffioen (Rotterdam) met een grote tekeningen van een diermens, Rosemin Hendriks (Arnhem) met getekende  portretten van dementerende mensen, De Kunstneefjes (Gorinchem) met grote kleurenfoto’s van mannen in en op het water, Astrid van Nimwegen (Dirksland) met een video waarop een man een kuil graaft, Barbara Polderman (Arnhem) met een beeld dat is gemaakt van afvalmateriaal, Sarah van der Pols (Schiedam) met tekeningen van vrouwen, Marli Turion (Amsterdam) met schilderijen van mensen in een paradijselijke omgeving en Mariëtte van der Ven (Nieuwendijk) met een hoofd van porselein.

De tentoonstelling laat meerdere kanten van het menselijk bestaan zien. De variatie in uitdrukkingswijzen, de diverse technieken en de vele herkenbare voorstellingen maken van Mens in beeld een aantrekkelijke tentoonstelling voor alle leeftijden.

 

Mens in beeld.

Het Klooster, St. Agnietenstraat 26, 4001 NB Tiel

tel. 0344-615352.

Open: donderdag 14-20 uur, vrijdag 14-17.30 uur, zaterdag 12-17 uur. Tot en met 7 december.

www.hetkloostertiel.nlwww.tiel.nl

 

Website door Wielands