TIEL – Twee exposities met fruitbaas Flipje in de hoofdrol zijn dit najaar in Tiel te zien. Het Flipje en Streekmuseum Tiel is momenteel ingericht met een tentoonstelling over de ‘oude Flip’. De andere Flipje is de titel van tweede Flipje-tentoonstelling, die vanaf 26 oktober tot en met 29 december in expositieruimte Het Klooster in Tiel is te zien.

In de twintigste eeuw waren Eelco ten Harmsen van der Beek en Freddie Langeler een beroemd illustratoren-echtpaar, dat vanaf het begin van de jaren dertig tot begin jaren vijftig actief was.

Velen kennen het werk van Eelco en Freddie dat ze maakten voor de Tielse jamfabriek De Betuwe: de beroemde Flipje-strips. Daarnaast tekenden ‘de ouders van Flipje’ ook voor allerlei tijdschriften, kranten en kinderboeken. Uniek en origineel werk van het echtpaar is nog tot medio januari in het Tielse museum te bezichtigen.

De andere Flipje omvat werk van elf uiteenlopende kunstenaars (waaronder glaskunstenaar Bernard Heesen en de keramistes Janneke Bruines en Teja van Hoften) die zich door Flipje lieten inspireren. Resultaat is een bijzondere expositie met zowel figuratieve als abstracte interpretaties van de Tielse Flip.  (bron:gelderlander.nl)

 

Website door Wielands