De Cellen #26 Ans Verdijk

Wasem zijde

van 15 juni  17 juli 2017

Gemeente Tiel nodigt u van harte uit voor de opening van de 24e editie van De Cellen op donderdag 15 juni om 20.00 uur in het Klooster.

Wasem zijde
Hoewel Ans verdijk beeldend kunstenaar is en geen schrijver, geeft ze vaak een beeldende associatieve toelichting bij haar beelden. De woorden die zij aan elkaar rijgt geeft de lezer en toeschouwer een richting aan die door een kleine nuance een andere wending aan neemt, humor en satire zijn elkaars compagnon.

Zo ook met haar beeldend werk. Zij toont in het Klooster in de Cellen in Tiel veelal textiele werken en tekeningen in een theatrale ruimtelijke setting. De uitbundige gedetailleerde kleurrijke textiele beelden ademen een sfeer van exotische culturen.

Er worden associaties met processies, vaandeldragers en relikwieën gemaakt.

De zalen van het klooster stralen met het werk van Verdijk een lichtheid en transparantie uit zoals de titel van de tentoonstelling, Wasem Zijde aangeeft.

Ans Verdijk is in 1982 afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Bosch. Sindsdien werkt ze continu aan haar beeldende werk en stelt ze in binnen- en buitenland haar werk tentoon.
Zij is docent aan de Academie Fine Arts & Design  in Maastricht en directeur van het Museum van Alle Tijden  en kunstenaarsinitiatief ALARM waar zij als curator het gehele jaar door tweemaandelijkse tentoonstellingen organiseert.

De Cellen – een reeks exposities – samengesteld door beeldend kunstenaar Cor Litjens
Het zijn ruimten voor contemplatie en concentratie

De Cellen #26 Ans Verdijk van 15 juni  – 17 juli 2017
Open: do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur, za 12.00-17.00 uur
Het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, 4001 NB Tiel

Fotografie ©Gijs Heuff

Website door Wielands