– De Cellen #17 Lobke Burgers –

10360832_973081139441526_1585062574616797722_n

17 maart t/m 16 april
De opening is op donderdag 17 maart om 20.00 uur.

An Unfairy Tale

Een oneerlijk verhaal, een verhaal zonder elfjes; een gitzwart sprookje.
Het sprookje waarin wij leven, onze maatschappij, de wereld.
Verhalen van mensen die nauwelijks te bevatten zijn gebeuren onder onze ogen op het internet.

Lobke Burgers voelt zich betrokken. Haar werken zijn dan ook te zien als zelfportretten van haar emoties, indrukken van buitenaf, of wat zij meemaakt in haar eigen leven. De indrukken en emoties worden verwerkt in soms ruimtevullende installaties.

In de expositie An Unfairy Tale staat haar nieuwe installatie “Drie meisjes, twee ijsjes” centraal, aangevuld met 2-dimensionaal werk. Het grote gebeuren in onze wereld gereduceerd tot een verhaal zoals iedereen wel eens gevoeld of meegemaakt kan hebben in zijn jeugd.
Waarom is het zo oneerlijk verdeeld in de wereld vraagt Lobke zich af en vooral: waar gaat dit heen?

Het werk van Lobke Burgers (Nijmegen, 1978, opgegroeid in Alphen aan de Maas) karakteriseert zich in eerste plaats door een grote varieteit aan technieken en materialen. In haar monumentale werken bereikt zij door eigenzinnige experimenten met beweging, licht en geluid opvallende effecten. Licht is iets dat veel terugkomt in haar werk, van dansende schaduwen tot draadsculpturen in UV licht.

Het werk van Lobke Burgers is een weerspiegeling van wat de alledaagse realiteit, uit haar directe omgeving, maar ook die van de hele wereld, met haar doet. Van de zin- en onzinnigheid die zij daaruit oppikt, die kunnen resulteren in bizarre schouwspellen en werelden, waar je als toeschouwer binnentreedt. Haar werken zijn onmiskenbaar emotioneel, verrassend en (vaak) humoristisch.

Copyright Fotografie Gijs Heuff

Website door Wielands